Bergamo, orașul fermecător din regiunea Lombardia!

Spread the love


       Orașul Bergamo este cunoscut pentru că deține un aeroport internațional unde aterizează cursele low cost spre Milano . Noi am rezervat două nopți bineînțeles de pe site-ul preferat https://www.booking.com/s/27_8/roscaa73. Booking își răsplătește clienții fideli   acordându-le reduceri consistente sau chiar bani.

În timp utilizându-le site-ul veți deveni client Genius și veți avea parte de cadouri constând în bani, însă până să vă dovediți loialitatea puteți beneficia de reduceri prin intermediul link-ului meu. Dacă intrați pe link-ulhttps://www.booking.com/s/27_8/roscaa73 veți avea 10% reducere la următoarea rezervare.

    Cazarea în Bergamo nu este scumpă dar rezervandu -ne camera pentru  ultimele două zile din an, am avut parte de preturi mult mai mari ca doeobicei.  Am ales cazarea Baker Street in inima orașului pentru a fi aproape de piața în care urma sa se desfășoare concertul din noaptea de revelion . Ziua ne-am petrecut -o hoinărind pe străzile medievale,  respirând aerul curat de munte,  bucurându-ne de aroma cafelei italienești,  savurând cea mai gustoasă felie de pizza aleasă dintr -o varietate de sortimente și ascultând minunatele colinde ce răsunau peste tot.  Orașul era decorat de Crăciun cu bun gust, vitrinele magazinelor aveau ghirlande cu luminițe,  totul părea de poveste.

Obiective turistice vizitate 

Întrecut orașul a fost unitate militară a republicii Veneția, venețienii construind un zid de apărare în jurul orașului de pe deal. Zidul datează din secolul al -XVI-lea. Se spune ca în Bergamo sunt două orașe într-unul: Citta Alta un oraș medieval situat pe deal și Citta Bassa orașul de jos.  De jos se poate ajunge la orașul de pe deal cu funicularul,  telecabina sau pe jos. Noi am ales ultima variantă deoarece este cea mai avantajoasă,, mersul pe jos face piciorul frumos „. Zidurile venețiene pot fi văzute din orașul de jos,  de-a lungul zidurilor erau turnuri de veghe care dădeau de veste în cazul în care își făceau apariția dușmanii .

     Poarta din marmură San Giacomo era singura intrare în cetate, aceasta fiind închisă la ora 22 pentru a spori siguranța.  Odată ajunși la poarta San Giacomo, am admirat panorama ce cuprindea orașul de jos înțesat de clădiri cu acoperișul roșu, iar în depărtare se zăreau Alpii impunători. În jurul zidurilor turiștii se plimbau agale, localnicii își plimbau câinii pe spatiile verzi,  italienii sunt mari iubitori de patrupezi , spre mirarea noastră câinii au acces în magazine,  malluri, restaurante , aproape peste tot mai puțin în spitale și biserici. Am văzut o adevărată expoziție de câini din toate rasele posibile plimbandu-se țanțoși alături de stăpânii iubitori. Nu am rezistat tentației de a mângâia un frumos exemplar rasa Husky.

Străduțele pietruite, înguste și fermecătoare te invită să le descoperi pas cu pas.  Nu era nimeni așa că am profitat de moment și am făcut câteva poze artistice. ?

Piazza Vechia este inima orașului Citta Altta, situată lângă catedrala Santa Maria Maggiore , Palazzo de la Regione.  Turnul civic mai bate de 100 de ori și astăzi la ora  22 . În trecut aceste sunete anunțau închiderea porților cetății peste noapte pentru a spori siguranța. 

Fântâna Contarini a fost construită pentru a înfrumuseța piața și a oferi o oază de răcoare în timpul verii. 

Basilica Santa Maria Maggiore dedicată  Fecioarei Maria,  construcția a început în anul 1137 a durat cinzeci de ani și este una dintre cele mai frumoase biserici din Bergamo.  Gresia sub forma de romb alb cu negru are un farmec aparte. Arhitectura în stil baroc evidențiată prin folosirea opulentă a ornamentelor,  decorarea cu fresce uriașe a tavanelor și sculptura deosebită în lemn aurit transformă biserica într-o adevărată capodoperă de artă. Mi-a plăcut atât de mult încât am pozat -o în detaliu .

Tot în partea de sus a orașului, se află una dintre cele mai mari universități din Italia, Universitatea din Bergamo. 

Citta Bassa, partea de jos a orașului este modernă și plină de viață. În centrul orașului își au locul două construcții neoclasice identice numite Propilei( colonadă monumentală la intrarea unui templu sau palat din Antichitate) . Aici comparativ cu partea de sus,  bulevardele sunt largi cu clădiri moderne, biserici și galerii de artă. În piața Giacomo Matteotti, cea mai importantă piață din Bergamo, am petrecut seara de revelion asistând la un concert în aer liber. La tot pasul erau cafenele , restaurante,  magazine,  te îmbiau să le calci pragul și să guști din variatele produse. Mi-a plăcut foarte mult și partea modernă a orașului Bergamo.

Biserica San Bartolomeo e Stefano construită din Ordinul Dominicanilor, în prima jumătate a secolului al -XVII-leaAre o structură simplă, este întunecată fără prea multe ornamente, culorile sunt închise dându-i un aer misterios.  Piesa principală este lucrarea Pala Martinego, o pictură în ulei pe lemn (  520x250cm) care datează din anul 1513, o reprezintă pe Fecioara cu Pruncul, realizată de către celebrul pictor venețian Lorenzo Lotto. Subiectul principal este conversația sacră cu Maddona și Copilul așezată pe un tron și înconjurată de sfinți.  Lucrarea este semnată și datată.  Printre elementele ornamentale se repetă reprezentarea măslinului, simbol al păcii. Lotto a pictat -o la întoarcerea din Roma, unde a lucrat cu Rafael în sălile Vaticanului și unde a participat la dezvăluirea Capelei Sixtine pictate de Michelangelo Buonarroti.  Fațada principală este un exemplu perfect de capodoperă barocă. 

Program de funcționare: Luni -Vineri: 07.30-12.00 și 15.30-19.15, Duminică :07.30-12.15 și 16.00-22.00

În 1 ianuarie dimineața am mers la biserică,  ne-am mai plimbat puțin,  am admirat decorațiunile de crăciun, bucurându-ne de cele câteva ore ce mai rămăseseră până la zborul spre casă.  

Bergamo este un oraș peste așteptări, foarte frumos, un muzeu în aer liber. 

Fiecare oraș are farmecul său special de aceea spun ca și acesta este deosebit de frumos și merită să fie vizitat nu doar tranzitat în fugă datorită aeroportului.

pasionat

Suntem doi tineri căsătoriți pasionați de călătorii, iubim să călătorim și să cunoaștem locuri noi, tradiții și oameni din toate colțurile lumii. Am creat acest site din dorința de a împărtăși din experiențele noastre minunate și pentru a vă inspira în alegerea destinațiilor de vacanță.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *