Răsăritul de pe Muntele Sinai!

Spread the love

Accesul la acest mare obiectiv turistic, Muntele Sinai din Orientul Mijlociu este foarte greu. În primul rând datorită insecurității ce planează asupra peninsulei Sinai. În al doilea rând pentru a urca în toiul nopții pe Muntele Sinai, spre a prinde răsăritul soarelui din vârf, trebuie să ai condiție fizică bună și curaj. Auzeam frecvent la televizor că în Peninsula Sinai se fac răpiri.

Chiar și în prezent din cauza stării precare de securitate şi a pericolelor permanente – constând în acţiuni de răpire şi atacuri armate – autoritățile egiptene au interzis cu desăvârșire călătoriile în nordul Peninsulei. Deși nu este de joacă totuși am avut curajul nebunesc de a mă aventura.În toiul nopții, am plecat pe munte împreună cu încă 15 persoane din grup. Ghidul, un beduin de treabă, ne-a oferit o cămila contra cost pentru a putea urca până la un punct. O senzație unică, extraordinară, pe care nu o voi uita niciodată. Noaptea cerul înstelat, eu călare pe cămilă, urcând pe Muntele lui Moise.

Cum ajungem la Muntele Sinai

Am fost într -un circuit Israel http://pasionatidecalatorii.ro/2019/07/24/israel-tara-sfanta/ Iordania, Egipt cu o agenție de turism. De aceea nu am detalii despre cum se ajunge în Peninsula Sinai. Dar pot spune ca din Eilat Israel am trecut granița în Egipt. Am mers cu autocarul 280 km până în peninsulă. Am avut emoții fiindcă era o zonă pustie. Pe alocuri vedeam sârmă ghimpată și cauciucuri. Părea o zonă sumbră pregătită de război. A fost pentru prima dată în viața mea când nu m-am simți în siguranță într -un concediu. Oricâte asigurări și încurajări am primit de la autorități, totuși în Orientul Mijlociu am simțit un fior al insecurității. Cazarea, o noapte am avut-o la poalele muntelui Sinai.

Muntele lui Moise

Muntele Sinai, este numit printre localnici „Jebel Musa”, adica „Muntele lui Moise”. Este unul dintre cei mai însemnati si cunoscuti munti din Peninsula Sinai, Egipt. Acesta este locul in care Dumnezeu a dat omului poruncile Sale, cele 10 porunci ale Vechiului Testament.

Biblia relatează că poporul lui Israel condus de Moise, a scăpat de sclavie fugind din Egipt. S-a îndreptat către tărâmul promis al Canaanului, străbătând un drum plin de obstacole. Ţinutul sălbatic traversat cu greu era peninsula Sinai. Aici, Moise a vorbit cu Dumnezeu pe Muntele Sinai.

Muntele Sinai în splendoarea sa

Răsăritul soarelui pe Muntele Sinai

Dimineața la ora 5 am ajuns în vârful muntelui. M-am rugat înainte de răsăritul soarelui. Senzația nu poate fi descrisă în cuvinte. Nu îmi venea sa cred ca ajunsesem pe Muntele Sinai. Era un vis frumos, o binecuvântare. Dumnezeu ne iubește din moment ce a permis să ajungem acolo. Sus sunt beduini ce închiriază pături pentru turiștii care admiră răsăritul. Acel joc de culori ce îl formează soarele la răsărit este cu totul unic. Cu siguranta acest răsărit este unul dintre cele mai frumoase rasarituri din lume. 

Pe Muntele Sinai

Mănăstirea Sfânta Ecaterina

Aşezată la poalele Muntelui Sinai, Mănăstirea „Sfânta Ecaterina” se înalţă parcă ieșită din pământ. Este construită chiar pe locul de unde Dumnezeu i-a vorbit lui Moise dintr-un rug cuprins de o flacără nepământeană. Cine a fost la muntele Sinai și a vizitat Mănăstirea Sf. Ecaterina este mai bogat sufletește. Un loc miraculos, cu o istorie fabuloasă și considerat cea de a șaptea minune a Egiptului. Rezistă de mii de ani înconjurat de necredincioși. Fondată în secolul al VI-lea, se consideră că este cea mai veche mănăstire creştină ce îşi păstrează forma iniţială.

Cea mai veche bibliotecă

Biblioteca de la Mănăstirea Sfintei Ecaterina este cea mai veche din lumea creştină şi adăposteşte cea mai mare colecţie de manuscrise din lume, fiind depăşită numeric doar de Biblioteca Vaticanului. Colecţia sa cuprinde mai mult de 3.000 de manuscrise şi peste 5.000 de cărţi religioase din epoca de început a creştinismului.

Muntele Sinai este altfel față de oricare alt munte! Este muntele lui Dumnezeu!

pasionat

Suntem doi tineri căsătoriți pasionați de călătorii, iubim să călătorim și să cunoaștem locuri noi, tradiții și oameni din toate colțurile lumii. Am creat acest site din dorința de a împărtăși din experiențele noastre minunate și pentru a vă inspira în alegerea destinațiilor de vacanță.

7 comentarii

 1. Vanciu Miorica Maria

  Dumnezeu să vă binecuvânteze, vă mulțumim pentru poze și pentru descrierea frumoasă

  1. Mulțumim din suflet pentru cuvintele frumoase, ne bucuram ca vă incantam sufletul!❤

   1. Mulțumesc pt.bucuria de a împărtăși cu noi aceasta călătorie frumoasa.Sa va de-a Dumnezeu cit mai multe!!

 2. As dorii sa călătoresc…sa ajung pe muntele Sinai ..!

  1. Eu am fost cu excursie organizată in 2014. Puteți alege si experimenta, într-adevăr ceea ce veti simti acolo nu poate fi descris in cuvinte.

 3. Mulțumesc pt.bucuria de a împărtăși cu noi aceasta călătorie frumoasa.Sa va de-a Dumnezeu cit mai multe!!

  1. Mulțumim frumos pentru apreciere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *