Ohrid – Perla Macedoniei

Spread the love


        Ohrid este perla Macedoniei, o țară tranzitata frecvent de turiștii români, majoritatea croindu -și drumul spre Grecia! Unii dintre ei aleg sa se odihnească la jumătatea drumului pentru a reduce din oboseala,  vizitează capitala Skopje cu obiectivele ei și își continuă drumul,  putini sunt cei care știu despre existenta unui lac mirific,  și a orașului de pe malul acestuia Ohrid!  Citind itinerariul  agențiilor de voiaj, asa am descoperit că există acest lac minunat și mi-am zis ca merită vizitat!  Așa că în 1 august 2018 am pornit la drum cu mașina spre Ohrid,  11 ore a durat drumul cu tot cu opriri .

     Cazarea, un apartament cochet format din dormitor,  living bucătărie,  baie, a fost uimitor de ieftin prețul, noi fiind doua familii a costat 140 lei per familie doua nopți.

 Aveți link-ul cu cazarea în cazul în care doriți sa vizitați acest minunat oraș împrejmuit de un lac de o frumusețe nemaiîntâlnita și nu exagerez când spun acest lucru. http://www.booking.com/Share-LgLsdj.

    Dimineața priveliștea carea ne-a întâmpinat a fost una peste așteptări.  Imaginile vorbesc de la sine!

OBIECTIVE DE VIZITAT INTR-O SINGURA ZI 

Ne-am continuat plimbarea pe faleză în căutarea obiectivelor din Ohrid perla Macedoniei ajungând la biserica Medievală Sf Sofia, reprezentativă pentru picturile foarte vechi din Evul Mediu. Despre Ohrid se spune ca a avut cândva 365 de biserici fiind supranumit,  Ierusalimul din Balcani.

Biserica Sf Ioan Teologul din Ohrid

O altă biserica splendida construita pe o stâncă deasupra lacului este Biserica Sfântul Ioan Teologul din Kaneo,  merită plimbarea și urcarea pana la biserică pentru peisajul încântător dar și pentru vizitarea unui lăcaș de cult care se impune măreț deasupra stâncii . Ohrid chiar este perla Macedoniei prin frumusețea peisajelor dar și prin faptul că este renumit pentru confecționarea perlelor din solzi de pește, un pește care se găsește doar aici.

Fortăreața Țarului Samuel din Ohrid

 Fortareata Țarului Samuel a fost construita în secolul al-V-lea și este destul de bine conservata fiind una dintre principalele atracții ale orașului. Întrucât este situata pe un deal,  dominând orașul este un bun punct de vedere înspre lac, munți și oraș.

Teatrul Antic din Ohrid perla Macedoniei

Datează din anul 200 î H și este amplasat în centrul istoric intre doua dealuri. Aici se desfășurau lupte intre gladiatori în epoca romana. Legendele spun ca la momentul finalizării lui putea găzdui 5000 de oameni.

 Centrul istoric al orașului l-am descoperit curat și elegant cu străzi pietruite, cu multe magazine și restaurante,  suveniruri,  dulciuri și  perle .

Orașul este renumit pentru producția de perle,  având numeroase magazine și ateliere de prelucrare a acestora.  Strălucirea perlelor de Ohrid se datorează unui ulei special scos dintr-un soi de pești care se găsesc doar în lacul Ohrid,  iar prelucrarea perlelor este un secret bine păzit de către localnici. Soțul meu, așa cum este el atent și drăguț tot timpul, mi-a făcut cadou o pereche de cercei cu perle de Ohrid. 

 Sper ca vi-a plăcut postarea și ca ati găsit suficiente informații care sa va ajute în alegerea destinației de vacanță. Dacă răspunsul este afirmativ,  distribuiți postarea pentru a o arăta și prietenilor . Mulțumesc! 

pasionat

Suntem doi tineri căsătoriți pasionați de călătorii, iubim să călătorim și să cunoaștem locuri noi, tradiții și oameni din toate colțurile lumii. Am creat acest site din dorința de a împărtăși din experiențele noastre minunate și pentru a vă inspira în alegerea destinațiilor de vacanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *