Algarve, tărâmul eternei primăveri!

Spread the love


     În regiunea de coastă din sudul Portugaliei,  cu țărmuri dantelate și bătute de vânt . Totul este verde în permanență,  flora este tropicală cu lămâi,  rodii,  portocali și măslini,  iar temperaturile sunt ridicate pe tot parcursul anului.  Noi am stat 9 zile în perioada sărbătorilor de iarnă și în fiecare zi temperatura era peste 16 grade.  Plecând din țară unde era zăpadă și frig,  parca am ajuns în paradis.  Totul era verde în jurul nostru,  razele soarelui ne mângâiau fețele,  oamenii veseli se plimbau agale pe plajă, totul vibra.  După o escală de o zi și -o noapte în Milano,  timp în care am vizitat metropola ( se poate și fără escala de o noapte dar noi nu văzusem Milano și am preferat să-l bifam),  din aeroportul Malpensa am zburat cu EasyJet până în Faro Portugalia . Zborul durează  doua ore și jumătate și prețurile le găsiți pe Momondo.ro Eu caut pe Momondo legătura dintre destinații și companiile care efectuează zborurile după  care intru direct pe site-ul companiei care are cel mai bun preț.  Așa am ales Timișoara Milano Ryanair , Milano Faro EasyJet, iar la întoarcere ambele zboruri tot cu Ryanair.  Am avut bagaj de 20 kg la cală la Ryanair pentru care am plătit 15 euro în plus , și două bagaje de mână gratuite pe care nu ne-au pus sa le cântărim.

        La Algarve cu o istorie de peste 4000 de ani în spate au râvnit fenicienii,  cartaginezii,  grecii,  romanii,  vizigotii,  maurii  dar astăzi regiunea se lasă,, pradă ” milioanelor de turiști.

      Plajele constituie principala atracție a regiunii. Cea mai spectaculoasa este Praia do Camilo din Lago.  O plajă deosebit de frumoasă datorită formațiunilor stâncoase ce s-au format de-a lungul anilor în urma eroziunii.  Pentru a ajunge la ea luați autobuzul companiei de transport portugheze Eva, din regiunea în care sunteți cazați.  Noi am stat cinci zile în Almancil și de acolo luam autobuzul până la fiecare destinație,  orășel pe care doream să-l vizităm.

 Vilamoura este una dintre stațiunile de top care satisface pretențiile celor mai exigenți turiști.  Cunoscută fiind ca un Monaco al Portugaliei atrage turiști faimoși, Cristiano Ronaldo are un magazin de haine,  Figo are un restaurant,  Madonna are casă în zona respectivă.  În inima stațiunii sunt yachturile luxoase ale milionarilor,  baruri stilate,  magazine,  restaurante și un casino.  Vilamoura este cea mai scumpă stațiune din Algarve.  

Quarteira –  Înainte de Vilamoura și Faro,  Quarteira a fost prima stațiune de vacanță construită în Algarve. Un sat mic pescăresc a fost înlocuit de turnuri înalte și semețe și clădiri luxoase.  Quarteira are o plajă decorată cu Blue Flag ( atinge standarde înalte de curățenie,  apă cristalină,  fără valuri,  plajă cu nisip fin). Plaja are doi km de nisip auriu fin și foarte curat, la fiecare 200 m valurile se sparg de stâncile impunătoare.  

Faro este capitala regiunii Algarve,  și cel mai sudic punct din Portugalia Continentală. Este un oraș fascinant care combină o istorie îndelungată,  atracții turistice interesante și șarm portughez din abundență.  Interiorul orașului este un centru istoric încântător,  încercuit de ziduri antice , străduțe înguste pline cu magazine , un port cochet,  parcuri bine întreținute . În Faro localnicii sunt foarte amabili iar cei mai multi dintre ei vorbesc limba engleză.  

     Laguna Ria Formosa  este un sistem de insule care comunica cu oceanul prin șase intrări.  Este un loc de oprire pentru sute de specii de păsări diferite în cursul peridoadelor de migrație,  primăvara și toamna. Este un adevărat paradis pentru păsări , un loc în care câteva specii de pești își depun icrele anual,  și nu în ultimul rând locul de baștină al câinelui de apă portughez . În partea lagunei în care am ajuns noi din păcate era apa secată din cauza secetei. 

     Golf – Regiunea Algarve este recunoscută la nivel mondial,  ca fiind una dintre regiunile celebre pentru facilitățile oferite în practicarea unui astfel de sport cosmopolit. Vilamoura a găzduit în anul 2000 Campionatul mondial de golf și a fost votată cea mai bună destinație de golf.  Sunt școli atestate și chiar un lanț hotelier specializat pentru fanii unui astfel de sport NAU RAESORT’S &HOTEL’S. 

Vale de Lobo este o zonă înconjurată de pini, plină de resorturi luxoase și vile impresionante, un paradis verde,  totul este bine întreținut , curat,  multe terenuri de golf,  verdeață.  Englezii și rusii și-au construit case moderne în stațiune. În apropierea  terenurilor de golf,  este oceanul imens cu o plajă lată și nisip fin din abundență. Este o zonă călduroasă,  în 23 decembrie erau 18 grade. 

Algarve loc pitoresc cu tradiții păstrate , arhitectura deosebită,  străduțele umbrite de lămâi,  portocali sau rodii,  strâmte și pavate cu piatră . Toate aceste elemente te duc într-o lume demult apusă în care navigatorii portughezi plecau sa cucerească noi teritorii.  Nu par chiar atât de departe acele vremuri,  moștenirea lor este prezentă peste tot în Algarve , iar portughezii sunt mândrii de istoria și tradițiile lor.  Algarve este o destinație occidentală frecventata de turiștii din întreaga lume, dacă iubești sa călătorești nu rata o astfel de destinație, odată în viată merită. 

pasionat

Suntem doi tineri căsătoriți pasionați de călătorii, iubim să călătorim și să cunoaștem locuri noi, tradiții și oameni din toate colțurile lumii. Am creat acest site din dorința de a împărtăși din experiențele noastre minunate și pentru a vă inspira în alegerea destinațiilor de vacanță.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *