Spread the love

Halkidiki

Kassandra, cel mai dezvoltat brat din peninsula Halkidiki 

Halkidiki o opțiune pentru fiecare buzunar!

Am hotărât ca în această vară, august 2018, sa mergem la mare cu mașina și în consecință am ales Halkidiki,  considerând ca este mai aproape ca distanta de Timișoara decât alte destinații superbe gen Lefkada sau Zakintos , unde consider ca distanta e prea mare și cel mai confortabil ar fi cu avionul.  Am ales stațiunea Hanioti, un sat mic și pitoresc și plin de turiști. .  Rezervarea cazării am făcut-o pe https://www.booking.com/s/33_2/roscaa73 , am ales un apartament cu doua camere,  bucătărie , baie , aer condiționat , aproape de plaja și de centru. Am plătit 200 euro avans din 700 suma totală prin transfer bancar,  avantajul rezervării prin booking este faptul ca ai o siguranță.   În prima zi ne-am plimbat prin stațiune,  am văzut plaja , centru,  am bifat vizual tavernele unde urma sa servim cina.  Tavernele se numara printre atractiile turistice ale statiunii, acestea servind de la mancaruri de tip fast food la preparate traditionale. Felurile principale costa in jur de €5-€10. De exemplu, o moussaka ajunge la €6, iar un fel de mancare ce include o friptura sau peste va costa in jur de €8. Am avut experiente culinare deosebite în cele șapte zile.  Dorada,  bibanul și mielul la proțap cu garnitura cuș cuș au fost preparatele mele de top. 

Mâncarea cea mai bună și sănătoasă o găsim la greci

        Se știe ca bucătăria greceasca este cunoscuta încă din antichitate  pentru savoarea, culoarea și autenticitatea ingredientelor,  grecii folosind doar produse autohtone,  provenite din gospodăria proprie.  Atașez câteva poze cu minunatele preparate, pe care le-am savurat. 

 Dacă sunteți în căutare de aventura și nu va place sa zaceti la plaja într-un singur loc și anume în stațiunea cu cazarea,  va recomand sa luați autobuzul local (1,2 euro de persoana,  depinde de distanta dar preturile sunt mici) și sa planificați o zi la plaja sălbatică Xenia Beach unde găsiți servire ireproșabilă,  șezlonguri,  loc pentru umbrela proprie,  de toate pentru toți. Apa este cristalină și curată,  așa cum ne-a obișnuit Grecia în orice insula sau peninsula am merge.

Stațiunea Pefkochori,  este la fel de animată,  apa curată,  magazine cu suveniruri,  înghețată și mâncare la tot pasul,  ca sa stai pe șezlong trebuie doar sa consumi ceva în valoare de 5 euro . 

Afitos, u sat grecesc tradițional de poveste!

Cea mai frumoasă zi a fost de departe cea petrecuta în Afitos,  un sat medieval tradițional grecesc,  cu străzi înguste și pietruite,  are o vedere uimitoare asupra golfului Toroneos deoarece satul este construit pe un deal deasupra coastei . Cele mai multe case sunt construite din piatră cu o arhitectură tipic grecească,  intrați și în biserică Sf Dimitrie care a fost construită în anul 1859 și este situată în piața centrală.  În centrul satului este un muzeu folcloric foarte frumos care găzduiește expoziții de artă,  ustensile,  unelte folosite în trecut de cei care au locuit în Afitos. Vara satul este plin de turiști care își petrec concediile în acest loc magic.  

Nu aveți voie sa intrați în centrul istoric cu mașina,  așa că vă trebui sa parcați pe străzile adiacente. Pozele sunt superbe , peisajele dovedesc ca raiul este pe pământ! 

 

Plajele de pe brațul Kassandra, nu au fost așa frumoase,  sunt înguste și în mare parte pietricele în loc de nisip, dar apa este curată.  

In fiecare zi am avut alte activități,  înot,  plajă,  plimbări în stațiunile vecine . A fost un concediu plăcut și liniștit în țara noastră preferată, Grecia.