Londra,  capitala Mării Britanii cu o istorie zbuciumată întinsă pe două milenii,  este socotită orașul contrastelor unde vechiul și modernul se împletesc formând o armonie arhitecturală unică. 

    Orașul cosmopolit în care se vorbesc 300 de limbi și care deține cel mai vechi sistem de metrou,  este vizitat anual de milioane de turiști din întreaga lume. De asemenea Londra deține una dintre cele mai mari rețele de autobuze din lume, șase aeroporturi: Luton, Gatwick,  Heathrow,  Southend,  Stansed și London City . Luton este unul dintre aeroporturile preferate ale turiștilor europeni situat la 57 km de centrul Londrei.  Cea mai rapidă modalitate de a ajunge în centru este trenul,  important de știut este ca aeroportul nu are gară dar pune la dispoziție un autobuz pana la cea mai apropiată stație de tren prețul biletului fiind de 2 lire . Trenurile care duc către Londra circula la fiecare sfert de oră,  și fac 30 minute.

          Pentru turiștii care poposesc pentru prima dată în Londra cea mai bună variantă de a traversa Londra este mijlocul de transport în comun.  Cele mai avantajoase variante sunt: biletul simplu , cardul de transport London travel card, cardul Oyster sau London card.  Noi ne-am luat card Oyster pe o săptămână , cartelă electronica ce poate fi încărcată cu minim 5 lire,  l-am folosit pentru a putea circula cu trenul,  metroul,  autobuzele.  Un bilet simplu costa peste două lire.

        Londra este un oraș scump și intrarea la anumite obiective turistice este destul de costisitoare de exemplu la turnul Londrei intrarea costa 21 lire de persoană , la fel și la Muzeul de ceară însă am avut surpriza să constatăm că există și obiective turistice în care intrarea este liberă. În zonele 1 și 2 sunt concentrate majoritatea obiectivelor turistice.  Printre obiectivele ce oferă bucuria de a le vizita gratuit se numără: Muzeul de Istorie Naturala,  unul dintre cele mai mari muzee specifice din lume,  Muzeul Victoria & Albert,  British Museum,  Național Gallery deține 2000 de opere de artă aparținând unor artiști celebrii Van  Gogh,  Monet,  Rembrandt . Despre cele vizitate de noi voi detalia mai jos.

     Muzeul de Istorie Naturala situat într-o  clădire neogotica , vizitatorii îi trec anual pragul pentru a vedea exponatele.  

Muzeul prezintă pe lângă exponate geologice,  mulaje de animale fosile,  schelete, galeria dinozaurilor,  galeria animalelor.  În sala principală poate fi văzut scheletul popularului dinozaur Diplodocus ( un dinozaur de dimensiuni foarte mari descoperit în 1877 de către cercetătorul englez Williston, primul schelet descoperit și până în 1924 au mai fost descoperite fosile). Am rămas profund impresionați de numărul galeriilor și diversitatea speciilor prezentate , precum și de grandioasa clădire și stilul arhitectural gotic.  Recomand cu drag.  

Orar :10-17:30

Adresa :Cromwell Road , SW7, Londra 

Transport: metrou stația South Kensington (liniile Circle,  District și Piccadilly). 

Muzeul Victoria și Albert este cel mai mare muzeu de arte decorative din lume.  Superbul muzeu prezintă frânturi din 3000 de ani de istorie de la cele mai vechi timpuri până în prezent.  Muzeul are 145 de galerii,  colecția include de la tablouri și fotografii la bijuterii , ceramică și textile . 

 

  British Museum are o fațadă precum a unui templu,  este un așezământ al comorilor,  plin de frumuseți, de o valoare inestimabilă,  luate ca pradă de război din întreaga lume.  În acest muzeu se află câteva dintre cele mai valoroase artefacte ale umanității.  Punctul central al muzeului îl constituie curtea interioară unde putem vedea un uriaș acoperiș din sticlă.  Dintre cele mai valoroase piese de muzeu găzduite amintim Rosseta Stone o piatră găsită de soldații francezi în 1799 , pe care era sculptat cu hieroglife egiptene un decret al lui Ptolemeu al V- lea,  datând din 196 î H. Mai puteți vedea mumii egiptene , sarcofage ,  bucăți din Panteonul grecesc, artefacte ale culturii native nord -americane incluzând obiecte ce aparțineau primilor vânători de acum 10000 de ani.  Veți pleca acasă cu o cultură mult mai vastă,  veți auzi informații prețioase despre istoria lumii,  ceea ce vă va desăvârși cunoașterea.

  Program muzeu: este deschis zilnic între 10/ 17:30

  Transport stații de metrou: Holborn,  Tottenham, Court Road , Russel Square. 

   Autobuz: New Oxford Street 7, 8 ,19, 22b, 35,38.

Big Ben este unul dintre cele mai importante obiective istorice,  devenind emblema capitalei. Este un ceas mare cu clopot , iar ca înălțime ocupă locul trei în lume.  Big Ben se referă la clopotul de 13 tone din interiorul turnului. Ceasul este celebru pentru acuratețea sa. 

 London Eye roata din Londra se învârte foarte încet permițând turiștilor să se îmbarce fără a fi oprită complet.  O tura durează 30 de minute.  Datorită designului complex al capsulelor din sticlă aveți o priveliște de 360 grade a întregii capitale britanice.  Un sfat ar fi sa vă cumpărați biletele din timp deoarece cozile sunt imense . Noaptea priveliștea este spectaculoasă și vizitatorii sunt mai putini . 

 Turnul Londrei a fost fondat de William Cuceritorul și peste un mileniu de istorie s-a desfășurat în spatele zidurilor sale . A fost asediat de mai multe ori,  a servit drept armurarie,  trezorerie,  sediul al Monetariei Regale și sediul Bijuteriilor Coroanei Angliei. Prețul este de 21 lire biletul pentru adulți, 9,7 lire pentru copii . Este deschis zilnic între orele 10-17.

 Tower Bridge este un pod construit peste Tamisa.   Podul a fost construit sa fie funcțional și durabil . Pasajele pietonale servesc ca galerii pentru a putea fi observată panorama peste Tamisa . Podul se ridică oricând la solicitarea în scris a celor care vor să treacă cu vaporul (indiferent de dimensiunea acestuia) pe sub el.  Lângă pod se află turnul Londrei de unde a și împrumutat numele . 

  Palatul Buckingham este reședința oficială a reginei Elisabeta și a ducelui de Edinburgh unde își desfășoară treburile administrative . În apartamentele și sălile palatului Majestatea sa primește vizitele oficiale. Pe perioada verii au loc schimbările de gardă admirate de către mii de turiști . 

      Camden Town este un cartier plin de culoare, poți vedea multiculturalismul prin oamenii aparținând diferitelor naționalități,  indieni,  arabi , jamaicani, italieni etc .Este un cartier plin cu magazine ce vând suveniruri , haine vintage și moderne,  obiecte hand made de toate pentru toți.  Este un loc foarte aglomerat, exista și Market Camden unde veți găsi mâncare foarte bună și diversificată . O cafea în Londra costa 5 lire,  3 lire un produs de patiserie,  dacă e sa faci conversia în lei te doare capul , dar așa este în concediu nu te mai gândești cât cheltui ci te bucuri de ceea ce îți oferă destinația respectivă.  Bugetul este alocat concediului ca mai vi sau nu cu bani acasă depinde de cheltuielile făcute .

Cambridge este un oraș universitar situat la 80 km de Londra într -o zonă rurală.  Orasul este cunoscut datorită universității Cambridge , cea de-a doua ca vechime din Regatul Unit.  Principala atracție este vizitarea numeroaselor colegii : King’s Coleges , Colegiul St John,Colegiul Trinity  bibliotecile , capela din interiorul colegiului sunt foarte frumoase. La universitatea Cambridge au predat mari personalități ale culturii: Isac Newton matematica și fizica, Erasmus din Rotterdam latina și greaca . King’s Coleges este una dintre cele mai reprezentative clădiri și simbolul orașului . De asemenea puteți sta la o cafenea sau vă puteți plimba prin Mall . Îmi plac foarte mult străduțele britanice,  casele cu pervaze largi , arhitectura . 

Scris de

pasionat

Suntem doi tineri căsătoriți pasionați de călătorii, iubim să călătorim și să cunoaștem locuri noi, tradiții și oameni din toate colțurile lumii. Am creat acest site din dorința de a împărtăși din experiențele noastre minunate și pentru a vă inspira în alegerea destinațiilor de vacanță.