Milano, capitala modei

Spread the love

        Milano era în plan de mult timp,  doar că nu a fost momentul potrivit.  După Roma,  Napoli , Florența urma sa vizităm și acest oraș frumos și bogat,  însă în sufletul meu a rămas Napoli.  Până acum dintre toate orașele Italiei,  cel mai tare m-a impresionat Napoli , unde m-aș mai întoarce să -l revăd.  Să începem cu începutul,  în ziua de azi din fericire există aceste minunate companii low cost care ne fac viața mai interesantă și mai frumoasă . Am cumparat bilet cu două luni înainte , prețurile sunt convenabile la Ryanair,  și am plecat în voiaj. Am aterizat la Bergamo,  autobuzele spre Milano Centru sunt exact în fața aeroportului 5 euro costa biletul și fac 30 minute. Odată ajunși în centru am mers pe jos 20 de minute până la cazare,  Milano Old House situat la 3 stații de metrou față de centru   .https://www.booking.com/s/33_2/roscaa73 Băiatul de la recepție a fost foarte amabil și ne-a dat toate informațiile necesare. Camerele sunt curate, au baie și toate cele necesare. În cazul în care doriți să mergeți într -o altă destinație din Europa cu zbor din Malpensa,  puteți lua autobuz de la gara centrală din Milano costă 8 euro biletul și face 50 minute până la aeroportul din Malpensa.


 Ce poți face într-o singură zi în Milano!

 

     Primul și cel mai cunoscut obiectiv este Domul catolic,  o construcție colosală din marmura, are peste 40.000 de locuri,  durata construcției s-a întins pe câteva secole.   A treia catedrală ca mărime din Italia după Sfântul Petru din Roma și cea din Florența , a impresionat dintotdeauna omenirea.  Se spunea că nu există în lume o catedrală care sa aibă mai multe statui ca cea din Milano.  Vitraliile sunt considerate cele mai înalte din lume.  Profilul domului este format din turle.  Turlele sunt specifice arhitecturii gotice. Orga din catedrală realizată în 1938 este cea mai mare din  Italia și a doua din Europa.  În jurul pieței centrale și a domului se învârte parcă  întreaga viață din Milano.

 Este deschisa zilnic de la 8-19. În catedrală accesul este gratuit. Dacă doriți sa urcați pe terasă se plătește în funcție de preferințe , urcați pe scări sau cu liftul.  Pe scări costă 9 euro, cam mult dar când suntem în vacanță și vrem sa ne facem câte o bucurie , banii nu mai au valoare.  Cu liftul costă 13 euro.

  O altă informație importanta este faptul ca Napoleon Bonaparte a contribuit la construirea domului aducând bani din trezoreria Franței pentru a da aspect fațadei.  A fost încoronat rege al Italiei în  catedrală și are o statuie pe unul din cele 135 de turnulețe. În fața domului sunt foarte multi vânzători ambulanți , sa aveți grija și sa nu va încredeti în prietenia lor excesivă deoarece singura intenție este să vă ia banii.  Nu să-i fure ci să vă ademenească cu fel și fel de nimicuri :brățări,  porumb pentru porumbei,  poze în fața domului etc .


Castelul Sforza 

Castelul Sforza o adevărată fortăreață în inima orașului este ușor accesibil,  dacă v-ați plictisit sa va plimbați prin Mall sau sa admirați Domul.   Cu o vechime de șapte sute de ani castelul a fost martor atât a unor glorii,  victorii,  cât și a unor momente dramatice.  Castelul a fost gândit ca o structură de apărare și reședință ducală de către ctitorul său Viscoli. Pentru a ajunge la castel traversați via Dante plecând de la Piazza Domo.  În fața castelului puteți poposi pentru poze la fântâna arteziană.       Orașul este plin de turiști , securitatea este asigurată peste tot la obiectivele turistice.  Veți vedea soldați înarmați care  asigură paza în caz de atacuri teroriste,  știind că Milano este o țintă.  La prețul de 5 euro puteți vizita toate muzeele din interior.  

Plimbare în parcul central –  după ce am vizitat castelul , ne-am continuat plimbarea prin parcul central la capătul căruia se putea observa impunătorul arc de triumf dedicat lui Napoleon Bonaparte. Parcul ne-a uimit prin mărimea lui,  aleile foarte largi,  iazul cu rățuște sălbatice și alte păsări ,  arborii seculari și verdeața ce îmbrăca parcul . Toate acestea ne-au incantat privirile și inimile. 

Arcul de triumf este la capătul parcului și amintește de măreția epocii marilor cuceriri prin dimensiunea sculpturilor și prin măreția construcției.  

 Galeria Vittorio Emanuele este superbă , bradul împodobit cu cristale swarowski era obiectul principal de atracție în jurul căruia roiau turiștii pentru a face poze. Ne-am plimbat prin mallul plin de magazine,  cele mai renumite firme italienești își prezentau produsele calitative. Preturile erau pe măsură o geacă (nu geantă ?)Louis Vuiton costa 2300 euro,  o eșarfă burrbery 350 euro etc, sume astronomice.  

   Ca mâncare găsiți orice depinde de gust, noi am mâncat la Spotini, o pizzerie tradițională deschisă din anul 1953.  

   Fiind în preajma sărbătorilor a fost o adevărată plăcere să ne plimbăm pe străduțele decorate cu mii de beculețe.  Este cea mai frumoasă perioadă din an când magia ne înconjoară și sufletul zburda de bucurie.  

   Câteva informații utile :

   – O călătorie cu metroul costă 1,5 euro

   – Păstrează cartela de metrou pe întreg parcursul călătoriei deoarece vei avea nevoie de ea la ieșire. 

   – O pizza la un restaurant în zona turistica 13,15 euro 

   – un croissant +capucino 3,5 euro

   – un pahar de vin 3 euro 

   – O apă la jumate 1 euro 

   – O înghețată la cupă 2,5 euro

   – un bilet de tren către Varena (Lacul Como) costă 13 euro dus întors 

   În concluzie Milano are ce oferi turiștilor dornici de a o cunoaște,  de la artă,  la arhitectură,  mâncare gustoasă,  spectacole,  magazine de lux, haine,  merită bifată în agenda de călătorii . 

pasionat

Suntem doi tineri căsătoriți pasionați de călătorii, iubim să călătorim și să cunoaștem locuri noi, tradiții și oameni din toate colțurile lumii. Am creat acest site din dorința de a împărtăși din experiențele noastre minunate și pentru a vă inspira în alegerea destinațiilor de vacanță.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *