Santorini celebra insulă vulcanică

Spread the love


           CUM AJUNGEM ÎN SANTORINI

         Santorini este o insulă din Arhipeleagul Cicladelor în Marea Egee.  Pentru a ajunge pe insulă am luat ferryboat-ul din principalul port maritim   al Atenei , Pireu . La clasa economică prețul biletului ce include o mașină și două persoane este de 334 euro. Durata călătoriei este de 6 ore pe un vas de croazieră dotat cu de toate bar , restaurant, muzică pentru a oferi confortul necesar având în vedere faptul că este un drum lung de parcurs. Următorul site vă va ajuta să rezervați bilet pentru ferryboat în cazul în care doriți să petreceți o vacanță de neuitat pe acestă splendidă insulă .https://www.fantasticgreece.com/ .  Mai există varianta cu agenție de turism!

          UNDE NE CAZĂM 

 În Santorini celebra insulă vulcanică, oferta  este foate variată și bogată . Am plătit 30 eur pe noapte într-o stațiune ce avea plajă , de menționat este faptul ca dacă stai în Fira capitala insulei nu ai acces la plajă. Dacă vrei doar să vizitezi ar fi indicat să te cazezi în Fira , dacă vrei să faci plajă și baie iti recomand să alegi unul din satele ce au plajă, Perissa, Kamari sau Perivolos . Dacă ești cu mașina proprie sau ai închiriat una este indicat să îti alegi cazările în funcție de ceea ce dorești să faci. Noi am stat trei nopți în Perissa , am plătit 30 euro pe noapte la cazare, pentru a avea acces la mare și alte trei zile în Fira pentru plimbare și vizitat, unde am plătit 45 euro/noapte puțin mai mult fiind capitala insulei dar nu foarte mult comparativ cu alte stațiuni considerate de lux. Închirierea unui scuter costă 10 euro/pe zi, iar a unui atv prețul este de 12 euro/zi .

         UNDE MÂNCĂM 

Există foarte multe restaurante luxoase dar și modeste pentru toate buzunarele . Mâncarea este foarte gustoasă la fel ca în alte zone ale Greciei. O cină pentru două persoane incluzând și două pahare cu vin costă in jur de 40 euro. Puteți găsi și la 15 euro pentru două persoane depinde de preparate.

 La amiază puteți să mâncați pe terasă și vă costă 20-35 euro pentru două persoane sau alegeți un gyros mic 3 euro sau la farfurie foarte mare 10 euro, souvlaki 5 euro . O pizza mare costă 9 euro .    Datorită pământului fertil Santorini este renumită pentru legumele sale cum ar fi : vinetele albe, rosiile cherrry . Este renumită și pentru vinurile gustoase.

       OBIECTIVE TURISTICE

Odată ajunși în Santorini celebra insuă vulcanică, nu trebuie să ratați două lucruri : priveliștea de pe Oia și apusul la un restaurant pe calderă în Fira. În Fira am mers într-un punct de panoramă pentru a vedea craterul vulcanului .

       PERISSA este un oraș de coastă situat la 13 km de Fira caitala insulei. Plaja Kamari are caracteristici  unice; plaja cu nisip vulcanic negru, apă cristalină și multe alte facilități și este una dintre cele mai populare plaje . Nisipul negru și apa cristalină a mării alcătuiesc o imagine unică . Sunt sezlonguri de închiriat cu umbrele 7 euro toată ziua, oferă o băutură rece . Perissa este populată doar în sezonul estival , zona stațiunii este nou construită , creată special pentru turism de aceea contrastează puțin cu celelalte sate care sunt tradiționale . Stațiunea are câte ceva pentru toată lumea ; o seară liniștită la un restaurant cu vedere la mare , baruri cu muzică și dicoteci în aer liber. Avioanele zburau deasupra capului pregătindu-se să aterizeze pe pista din apropiere.

       FIRA este așezat pe marginea unei faleze înalte 260 m de unde oferă o panoramă de vis.  Este o zonă turistică aglomerată și un punct de oprire pentru majoritatea navelor de croazieră. Orașul are numeroase clădiri superbe,  case tradiționale albe cu uși albastre,  bisericuțe zugrăvite în alb și cu celebra cupolă albastru turcoaz.  Vă puteți plimba prin stațiune străbătând întregul oraș și admirând panorama superbă. Puteți vizita Muzeul Arheologic dacă doriți să aflați mai multe informații despre trecutul insulei sau Catedrala Ortodoxă Metropolitană care impresionează prin frescele decorative și de unde puteți admira caldera și vulcanul, situl arheologic Akrotiri datează din perioada preistorică , Muzeul naval,  etnologic.  

       Am mers pe jos, pe drumul care șerpuiește pe marginea calderei trecând prin satele Firostefani , Imerovigli,  la un momentdat aveți impresia ca drumul se închide dar nu este așa după colț revezi drumul șerpuind până la Oia.  Durează cam 2 ore pe jos dar merită plimbarea,  ceea ce vezi este inexprimabil în cuvinte,  este o imagine desprinsă din basme.  Paradisul este pe pământ iar Dumnezeu a creat natura să ne bucurăm de ea și să o iubim ! 

             OIA  este cel mai frumos loc din Santorini celebra insulă vulcanică. Este situat pe stânci și oferă cea mai frumoasă priveliște spre vulcanii Paliative și Nae Kemeni.

Tavernele sunt mici și cochete dar preturile sunt foarte mari atât la cazare cât și la mâncare, având în vedere faptul ca își petrec vacanțele și cunoscute vedete internaționale.

        Locul este celebru și pentru apusul de soare care este magnific.  Pentru a reuși să vezi apusul mergi din timp deoarece zona se aglomerează de turiști curioși. Fiind un loc extrem de romantic aici se fac foarte multe cereri în căsătorie . La tot pasul întâlnești case albe cu uși albastre exact ca în imaginile de promovare a insulei .  Soarele este foarte puternic chiar și la ora șase seara,  ar fi bine să folosiți cremă de protecție solară și șapcă sau pălărie,  eu într-una din zile am făcut insolație a fost groaznic momentul.

Santorini calderă

       RED BEACH  se află aproape de satul Akrotiri este o plajă  pitorească renumită datorită nisipului cărămizu și a stâncilor vulcanice care o înconjoară.  Apa este foarte caldă și limpede.  Pentru a ajunge la plajă trebuie sa parcurgeți o potecă anevoioasă.

Red Beach

      Caldera Santorini , este un loc unic, una dintre cele mai importante configurații geologice de pe pamant fiind subiect de studiu pentru geologi și arheologi.  Cuvântul calderă înseamnă depresiune creată de o erupție vulcanică.  Acum 3500 ani în urmă s-a produs o erupție vulcanică rezultând această calderă, fiind considerată una dintre minunile lumii.  

        Insula Santorini a fost încântare nu degeaba este votată ani la rând ca fiind cea mai frumoasă insulă din lume de numeroase reviste și site -uri turistice.   O parte din suflet a rămas acolo în Santorini, un loc mirific de care te vei îndrăgosti instantaneu .

pasionat

Suntem doi tineri căsătoriți pasionați de călătorii, iubim să călătorim și să cunoaștem locuri noi, tradiții și oameni din toate colțurile lumii. Am creat acest site din dorința de a împărtăși din experiențele noastre minunate și pentru a vă inspira în alegerea destinațiilor de vacanță.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *