Spread the love

Unde este amplasat Mont Saint Michel ?

O insulă magică dominată de o abație care sfidează gravitația, Mont-Saint-Michel și Golful său se numără printre cele mai uimitoare obiective turistice ale Franței. Timp de secole, una dintre principalele destinații de pelerinaj din Europa, această insulă sfântă este acum un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Mont-Saint-Michel este unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din Europa. Manastirea Mont Saint Michel se ridica pana la o inaltime de 165 de metri, in inima unui imens golf, pe o stanca de granit ce masoara un kilometru de la un capat la celalalt. Mânăstire si castel totodată, aceasta se afla in Golful Saint Malo (nord-vestul Frantei) din Marea Mânecii, la limita dintre Bretania si Normandia.

Mont Saint-Michel, Franța

Puțină istorie

A jucat un rol important în istoria Frantei fiind singurul loc care nu a putut fi cucerit de armatele engleze în timpul ,, Războiului de 100 de ani (1346-1453).

In anul 1789 are loc Revolutia Franceza si, ca urmare, noua conducere transformă mânăstirea în închisoare pentru preoții refractari ai regimului politic ateu.

În timpul lui Napoleon Bonaparte, Muntele Saint Michel este transformat în închisoare permanenta incepand cu anul 1811, urmând ca, mai tarziu, in timpul Restauratiei, acesta sa devina Casa de Forta si de Corectie.

In anul 1863, Napoleon al III-lea închide aceasta închisoare si declara stânca drept monument al naturii.

Mont Saint -Michel unic în lume

Pe lângă importanța istorică și culturală, Mont Saint-Michel mai are o parte fascinantă. Mont Saint-Michel este renumit pentru mareele spectaculoase de aici, cele mai puternice din Europa de altfel. În timpul fluxului, Mont Saint-Michel este înconjurat de ape, iar în timpul refluxului acestea se retrag lăsând nisipul fin al mării să iasă la suprafață. Marea se poate retrage până la 18 km, iar oamenii profită de moment pentru a pescui fructe de mare din bălțile rămase în urma retragerii apei. In timpul refluxului se poate merge in jurul insulei în timp ce la flux apa acoperă si parcarea de la poalele mănăstirii, mai putin digul-sosea care aduce turistii direct la cetate.

Mont Saint-Michel unește cerul, marea și pământul!

Cum ajungem la Mont San Michel?

Noi am cumpărat bilete de tren Intercity de pe : https://www.thetrainline.com/foarte important de stiut este faptul, că prețurile diferă in funcție de ore si minute. Noi am avut noroc sa găsim la 100 de euro dus întors două persoane, dar poate costa doar un drum 100 de euro de persoană. De obicei dimineața biletele sunt mai ieftine. La întoarcere mare atenție deoarece după ora 18 sunt foarte scumpe. Din Paris gara Montparnasse am găsit tren direct, până în Pontorson de unde ne-a preluat un autobuz (gratuit doar pentru cei care aveau bilet de tren). Există si varianta TGV (tren de mare viteză) până in Rennes si din Rennes cu autobuzul până la Mont Saint-Michel. Durata este de 4 ore, din Paris fiind 359 de km. Dacă doriți să citiți articolul cu ce puteți face în Paris: http://pasionatidecalatorii.ro/2019/04/19/paris-orasul-luminilor/

Program:

  • 2 ianuarie-30 aprilie si  1 septembrie-31 decembrie, zilnic 9.30-18.
  • 1 mai-31 august, zilnic 9-19.

Inchis in 1 ianuarie, 1 mai si de Craciun.

Parcarea costa 9.80 euro/zi in extrasezon sau 14.90 euro/zi in sezon pentru cei care călătoresc cu mașina.

Mont Saint-Michel văzut din interior

O plimbare pe străzile din Mont Saint-Michel este asemenea unei călătorii în Evul Mediu.  Străduțele sunt înguste, întortocheate, mărginite de ziduri și clădiri din piatră.  Insula Mont Saint – Michel are o stradă principală numita Grande Rue pe care sunt aliniate casele medievale ce aparțineau odinioara pescarilor si fermierilor, transformate in magazine și restaurante. In prezent in cetate locuiesc in jur de 40 de persoane. De menționat faptul ca patru ore sunt suficiente pentru a vizita întregul complex.

M-am întors în Evul Mediu

Statuia Ioanei d’Arc eroina Franței pusă la loc de cinste în interiorul Mont Saint Michel

Biserica Sfântul Petru

Biserica episcopală din interiorul Mont Saint Michel închinată Sfântului Petru patronul pescarilor, construită în secolul XV-XVI a fost o mare surpriză să o descoperim. Ne-a oferit o senzație de liniște si contemplație si ne-a transpus într-o lume a cavalerilor cruciați.

Muzeele din Mont Saint Michel

Puteti vizita 4 muzee pe insula Mont Saint Michel : casa unui cavaler, muzeul de istorie, muzeul maritim si arheoscopul.

1. Casa Tiphaine sau Casa cavalerului Duguesclin
Duguesclin s-a remarcat in timpul Razboiului de 100 de ani. El a construit în 1365, din motive de siguranta, o casa pentru sotia sa Tiphaine de Raguenel. Aceasta era astrolog si citea in stele destinul. Casa va arata modul de viata al unui cavaler dinsecolul XIV: mobilier, picturi, tapiterie, armura si cabinetul de astrologie.

2. Muzeul de istorie

Cei peste 1000 de ani de istorie captivanta sunt prezentati aici. Muzeul prezintă călugări in timpul constructiei, pe santier , călugări care scriau carti. Veti cunoaste principalii eroi ai insulei : arhitecti, cavaleri, duci, printi si regi protectori.

Puteti vizita si inschisorile unde au fost incarcerati inamicii policiti .

De asemenea va puteti uita prin periscopul datand din secolul XIX, care va dezvaluie golful.

3. Muzeul maritim

Veti descoperi aici golful Mont Saint Michel si mareele sale impresionante. Tot aici veti putea admira o colectie impresionata de 250 de machete de ambarcatiuni din evul mediu pana in zilele noastre.

4. Arheoscopul

– un spectacol care va prezinta constructia acestui fabulos monument si istoria sa, utilizand tehnologii multimedia moderne , folosind lumini, lasere, holografia, sunete si video.

Pentru cele 4 muzee de mai sus puteti cumpara un singur bilet la pretul de 18 euro sau puteti opta doar pentru unul dintre ele pentru 9 euro.

Mânăstirea Mont Saint-Michel

Abatia este deschisa in general intre 9:30 si 18:30 , dar programul variaza in functie de sezon – verificati inainte site-ul oficial.

Manastirea, un edificiu al evului mediu îmbină stilurile roman si gotic si a fost construita intre secolele XI-XVI. Turul cu ghid dureaza aproximativ o ora. Biletele se cumpara de la intrarea in abatie si costa 11 euro/ adult cu reduceri pentru tineri , grupuri si agentii. Va sfatuim sa verificati preturile si programul slujbelor pe site www.ot-montsaintmichel.com

De asemenea puteti admira zidurile fortificate ale cetatii. Fiind un loc militar al Evului Mediu, puteti urmari aici parapetii, turnurile si bastioanele. Toate sunt foarte bine conservate si reprezinta una dintre cele mai frumoase si importante fortărețe ale Evului Mediu.

Mont Saint-Michel, impresionant la fiecare pas

Merită osteneala

Dacă veți include acest minunat loc în lista de ,,obiective turistice de văzut odată în viață” nu veți regreta. Prin combinația unică a sitului natural și a arhitecturii, Mont-Saint-Michel constituie un succes estetic unic. Este unul din simbolurile Franței care unește cerul, marea și pământul, natura și oamenii. Este vizitat anual de două, trei milioane de oameni.

pasionat

Suntem doi tineri căsătoriți pasionați de călătorii, iubim să călătorim și să cunoaștem locuri noi, tradiții și oameni din toate colțurile lumii. Am creat acest site din dorința de a împărtăși din experiențele noastre minunate și pentru a vă inspira în alegerea destinațiilor de vacanță.

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] Mijloacele de transport în comun : noi am stat 9 zile si am optat pentru un abonament de cinci zile ce acoperea zona 1-3, incluzand metrou, tren, autobuze, cu 43 euro per persoană. Insă atentie daca veti merge la Versailles, orașul face parte din zona 4 iar abonamentul nu acoperă această zonă. Trebuie sa va luati bilet de tren separat. În Paris obiectivele turistice sunt la distanță unul de celalalt, si veti avea nevoie de mijloacele de transport. De aceea se rentează abonament, un bilet costa 2.5 euro per sens de persoană însă pentru a ajunge la un anumit obiectiv este nevoie sa schimbați doua sau poate chiar trei mijloace. Clar pentru cine sta mai multe zile, abonamentul este soluția. Există si abonament pentru 3 zile zona 1-3 si costa 32 de euro per persoană. Cazarea am avut-o de pe booking in zona Grand Arch de la Defense. Dacă sunteți la Paris si aveti timp la dispoziție puteți da o fugă si până in Normandia pentru a vedea mont Saint-Michel aveți aici detalii : http://pasionatidecalatorii.ro/2023/09/23/mont-saint-michel-este-unul-din-simbolurile-frantei-care-u… […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *