Barcelona – Calella

Spread the love


Barcelona sau Los -Angeles al Europei este unul dintre cele mai frumoase și vizitate orașe . Am ajuns la momentul în care ne-am decis sa planificam călătoria noastră de 7 zile în această zonă minunată a Spaniei,  Catalonia. Barcelona,  orașul unde găsim clădiri cu o arhitectură unică în lume,  orașul care vuiește de chichotele vesele ale tinerilor bucuroși să-i descopere fiecare părticică.

 Costul transportului și al cazării 

Așa cum se știe Barcelona este un oraș foarte scump,  atât mâncarea,  transportul cât și cazarea te fac sa scoți din buzunar sume considerabile.  De aceea am ales sa ne cazăm șapte nopți în Calella,  iar de aici să ne deplasam cu mijloacele locale până în Barcelona.

     Am rezervat biletele cu patru luni înainte de pe Wizzair secțiunea zbor și cazare. În total 600 euro avion plus cazare, un preț foarte bun având în vedere faptul ca la agențiile de turism locale costul unui astfel de pachet pornea de la 1300 euro pentru două persoane.  Odată ajunși în aeroportul El Prat,  o persoana amabilă ne-a îndrumat spre stația de unde urma sa luam trenul R 2.  Am coborât scările rulante traversând un tunel lung la capătul căruia era stația.  Am mers cu trenul până la gara Sants, am coborât și am luat trenul R1 spre Calella.  O sa vedeți panouri mari în gară ce afișează destinația,  linia și ora la care pleacă trenurile.  Dacă nu va descurcați o sa vedeți birouri de informații,  unde puteți întreba de unde pleacă trenul spre Calella.  Trenul R 1 merge subteran până la ieșirea din Barcelona,  iar la suprafață pe partea dreapta a acestuia se află marea. Călătoria este foarte plăcută, stațiile sunt anunțate atât audio cât și afișate pe panou electronic. Cea mai ieftina metodă de transport este biletul T 10 valabil 10 călătorii.

Drumul dintre Barcelona și Calella

           Traversează o regiune splendidă,  pe malul mării puteți vedea turiștii,  bronzandu-se, înotând sau jucând volei .

Am fost foarte surprinși sa zărim frecvent zone de nudiști. Costa Brava este regiunea în care vin cei mai multi nudiști . Erau familii întregi,  tată,  mamă copiii care stăteau fără griji așa cum au fost lăsați primii oameni în grădina Edenului,  practicau diverse activități pe plajă .

          Am ajuns în Calella cam după o ora de mers străbătând 50 km din Barcelona.  Cazarea la hotelul Bonavista din Calella a fost una satisfăcătoare. Pentru cei care doreau sa servească mic dejun acesta costa 3 euro de persoană,  noi am ales cu mic dejun fiindcă era la îndemână.  Până la plaja aveam de mers 15  minute pe jos dar nu ne-a deranjat acest aspect.

Ce poți face șase zile în Calella 

 Calella  este o provincie din Catalonia  Costa Brava. În partea veche a orașului se află multe clădiri vechi , parcul natural Dalmau și străzi înguste cu baruri și restaurante ce servesc specialități catalane. Plajele sunt superbe , late, mari cu nisip bogat și fin cum nu am mai întâlnit în nicio altă țară cu litoral.  Intrarea în apă este abruptă,  nerecomandat copiilor.  Un sfat ar fi sa nu mergeți în iunie deoarece apa este foarte rece.  Noi am stat din 14 iunie până în 22 și nu am fost încântați de temperatura apei.  De la plaja până la cel mai apropiat magazin este ceva de mers așa că ar fi bine sa va luați apă înainte de a ajunge pe plajă.  Marea este lină,  valurile creându-se doar în cazul în care ziua este posomorâta și bate vântul.

 Plimbare prin natură,  urcare pe deal 

Nu ne-am putut abține să nu urcăm până în vârful dealului ce se înălța semeț deasupra mării . Noi suntem genul de turiști activi. Plecăm dimineața din hotel și ne întoarcem seara.  Ne place sa simțim pulsul locurilor,  sa vedem cum își desfășoară localnicii activitățile zilnice și nu în ultimul rând să descoperim noutatea din fiecare colțișor. Sa admirăm creația lui Dumnezeu,  natura și sa ne umplem inimile de bucurie.

Divertismentul în Calella 

Ne-au impresionat petrecerile în aer liber, muzica de actualitate parade interesante cu diferite personaje locale. Toate aceste activități au animat orașul. Divertismentul este bine întreținut și pe plajă,  unde se organizează jocuri pentru copii, sporturi nautice,  dans și petreceri.

Mâncare și plimbare de-a lungul plajei de 3 km.  

Mâncarea catalană este diversificată însă compararativ cu mâncarea grecească porțiile sunt mai mici,  mai scumpe și nici gustul nu-l depășește pe cel al preparatelor grecești. După o masă copioasă merge o plimbare sănătoasă! Plimbările lungi pe plajă privind valurile cum se sparg de stâncile mărețe erau la ordinea zilei.  Seara savuram o sangria băutură preparată din vin roșu, portocale tăiate bucățele și mirodenii.  Este specifică Spaniei și Portugaliei. 

Barcelona vizitată în două zile

Din Calella până în Barcelona am luat trenul 4 euro de persoană un drum. Ne-am interesat local cu o zi înainte de orar și bilete .  Am ajuns în gara centrală și fiind primul nostru contact cu Barcelona ne-am hotărât sa cumpărăm bilete pentru autobuzul turistic, 25 euro de persoana.  Avantajul este ca te lasă la fiecare obiectiv și după ce ai vizitat zona respectivă aștepți următorul autobuz pentru a parcurge tot traseul turistic.

Primul obiectiv a fost Sagrada Familia,  capodopera neterminată a lui Antonio Gaudi.  Biserica este deschisa în intervalul orar 09-20,  prețurile 13 euro fără ghid, 17 cu ghid și cască audio , studenții și pensionarii au reducere 2 euro. Trebuie mers de dimineață altfel riscați sa petreceți multe ore la rând în căldură . Sfat: dacă vizitați Barcelona în mijlocul verii este indicat sa purtați șapcă,  bluză vaporoasă cu mânecile lungi, deoarece soarele este foarte puternic.

 Piața d Espanya 

Este o piață impozantă înconjurată de clădiri monumentale . Este renumită pentru mirificul spectacol al fântânilor magice,  pe care nu am avut șansa de a-l vedea fiind foarte târziu și trebuind sa prindem trenul spre Calella. Cei care vor sa se bucure de acest spectacol trebuie sa urmărească programul de funcționare pentru a nu avea neplăcuta surpriză de a ajunge acolo când fântânile sunt închise conform programului sau din diverse motive . 

Parc Guell

Ne-am urcat în autobuzul turistic continuându-ne traseul spre un alt obiectiv turistic, renumitul Parc Guel . Gaudi și -a lăsat amprenta și aici . La intrarea în parc se află celebrul dragon,  care este ornat în culori diverse. În vârful dealului este o terasă care oferă o priveliște superbă a parcului și a orașului.  Aici se găsesc bănci din mozaic multicolor care impresionează prin înfățișarea lor.  Arhitectura,  construcția , formele unice , ne-au tăiat respirația,  verdeața pomilor în contrast cu formele arhitecturale aurii, precum și papagalii colorați care zburau din cuiburile lor făcute în palmier, ne-au făcut sa ne simțim ca în grădina Edenului .

Casa în care a locuit Gaudi o perioadă este amplasată în grădină fiind transformată în muzeu . Programul: parcul este deschis de la ora 10 până la 21. 

Port Vell

Este un port modern, plin de yacht-uri,  o zonă de recreere, oferind orașului ieșire la mare.  Va puteți bucura admirând panorama dar și hrănind pescărușii 

 Bulevardul La Rambla 

La Rambla este cea mai renumită zonă a Barcelonei,  este plină de artiști,  standuri cu dulciuri și terase. Aici se găsește și cea mai populară piața de fructe,  legume și pește Boqueria . O experiență autentică este oferită de barurile tapas unde puteți servi mâncare tipic spaniolă, paella, pește proaspăt,  ton,  scoici și alte sortimente . Prețul este unul piperat, un platou de două persoane 60 euro,  odată în viată merită experiența.  

Montserrat

Mănăstirea Montserrat a doua zi ne-am întors în Barcelona , de unde am luat trenul R 5 spre Manresa,  călătoria a durat o oră . Odată ajunși la destinație am stat la rând pentru accesul la telecabină.  Biletul de tren plus telecabina au costat 9,35 euro de persoană . Biletele le-am cumpărat de la un centru de informații din Piața Espanya. Odată urcați în telecabină,  încercați sa prindeți loc la geam , pentru a admira și poza priveliștea. După ce vizitați biserica puteți urca cu funicularul până în vârful muntelui,  7,5 euro de persoană .

Am intrat în biserică,  turiștii erau atenți la toate detaliile artistice. Stilul gotic, cu forme renascentiste și arhitectura tradițională catalană, fiind bogat ornamentală cu basoreliefuri reprezentând apostoli și scene biblice.  În prezent,  în cadrul mănăstirii există aproximativ 100 de călugări ce se dedică zilnic rugăciunii și muncii, unii fiind profesori de istorie, teologie și muzică. Montserrat este o încântare pentru ochi,  fiind parcă suspendat intre cer și pământ.

Trenul de întoarcere circula din oră în oră, cu sufletul plin de frumos, informații și iubire ne-am întors în Barcelona,  de acolo urcând în alt tren spre Calella,  am ajuns noaptea târziu în jur de ora 22 dar a meritat din plin osteneala.  Dimineața la ora 5 cu bagajele pregătite am pornit spre stație, de această dată am preferat sa ne întoarcem la aeroport cu autobuzul deoarece era mult mai convenabil .  Am ajuns la timp pentru îmbarcarea în avion, luându-ne la revedere de la minunata Barcelona , și propunându-ne cu ajutorul lui Dumnezeu sa ne reîntoarcem într -un city break deoarece nu am ajuns la toate obiectivele  din lipsă de timp . Prima noastră experiență în Spania a fost peste așteptări.

pasionat

Suntem doi tineri căsătoriți pasionați de călătorii, iubim să călătorim și să cunoaștem locuri noi, tradiții și oameni din toate colțurile lumii. Am creat acest site din dorința de a împărtăși din experiențele noastre minunate și pentru a vă inspira în alegerea destinațiilor de vacanță.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *