Sevillia – Orașul medieval, romantic și plin de magie!

Spread the love

Sevillia , capitala regiunii autonome Andaluzia este al patrulea oraș ca mărime al Spaniei după Madrid , Barcelona și Valencia.  A prosperat sub ocupatia romanilor ,  a vizigotilor,  a arabilor care și -au pus amprenta din punct de vedere arhitectural . Arabii s-au instalat în Sevillia timp de peste 500 de ani 712- 1248 lăsând cuceritorilor creștini un oraș înfloritor . De asemenea vestigiile romane unde s-au născut împărații Traian și Hadrian pot fi vizitate la 10 km de Sevillia.  Acest oraș magnific ajunge pe culmile prosperității imediat după descoperirea Americii jucând un rol foarte important în comerțul cu Noua Lume. În 1503 Sevillia deține monopolul comerțului spaniol cu America devenind astfel cel mai cosmopolit oraș din Europa.  S-au construit clădiri minunate în stil renascentist și baroc,  orașul devenind uu muzeu în aer liber .

Sevillia seducătoare

       Sevillia este considerată centrul artistic, cultural,  financiar,  economic și social al zonei de sud.  Este seducătoare prin izul său istoric,  restaurantele, muzica flamenco,  clădirile impunătoare,  și nu în ultimul rând clima mediteraneană.  Este locul unde s-au născut împărații romani Traian și Hadrian,  unde și -a început Cristofor Columb expediția de descoperire a lumii noi,  susținut fiind de către regina Isabela.     În prima sa călătorie care a durat trei luni echipajul său a descoperit Lumea Nouă (America), întorcându-se în Spania a fost primit cu onoruri făcând o impresie deosebită în Sevillia.  Columb a plănuit o a doua expediție cu 17 vase și aproximativ 1500 de oameni ajungând la Capul Isabela ( Republica Dominicană de astăzi). A stabilit o colonie care a devenit prima așezare europeană în Lumea Nouă, a mai descoperit Cuba, Juana și Haiti.  Rămășițele sale sunt în catedrala din Sevillia. Clădirile din Sevillia sunt unice,  mare parte dintre ele poartă amprenta trecutului,  de pe vremea când orașul spaniol era un lider mondial la capitolul comerț .

   Obiective turistice

Piazza de Espanya

    Este un complex arhitectonic maiestuos,  situat în Parcul Maria Luisa în apropiere de centrul istoric. Este construit în stil renascentist,  două turnuri înalte sunt legate de structura centrală printr-o galerie cu multe coloane.  Piața este înconjurată de un canal și poduri frumoase decorate cu plăci de ceramică.  Pentru noi este cea mai frumoasă piață văzută vreodată.

Cea mai frumoasă piață din Sevillia
Orașul romantic plin de felinare

Metropol Parasol

Considerată cea mai mare structură de lemn din lume,  Metropol Parasol este o construcție uimitoare.  Structura din lemn,  beton și oțel a fost construită în perioada 2005- 2011 și a costat 90 milioane de euro.  Are aspect de vafă uriașă dă orașului medieval Sevillia o înfățișare modernă fără a-i știrbi farmecul. Această minunată structura oferă locuitorilor umbră,  loc de relaxare,  spațiu modern într -un loc istoric. 

Metropol Parasol

Muzeul Indiilor de vest din Sevillia

 A fost construit în anul 1785 cu scopul de a reuni într -un singur loc toate documentele care proveneau din coloniile spaniole din zonele Americii! Arhiva conține numeroase documente de o valoare inestimabilă,  motiv pentru care a fost inclusa în Patrimoniul Mondial Unesco.  Dintre documentele aflate în muzeu sunt evidențiate însemnări ale unor renumiți exploratori spanioli precum: Cristofor Columb,  Fernando Magellan,  Vasco Nunnez.  Arhivele Indiilor conțin peste 9 km de rafturi,  80 milioane de pagini cuprinse în peste 43000 de volume.  Orarul de vizitare este de la 9:30 la 17,  intrarea este gratuită.

Muzeul Indiilor Sevillia

Muzeul de Arheologie din Sevillia

Situat aproape de Piazza de Espana, la capătul parcului Maria Luisa, edificiul este la fel de spectaculos ca toate celelalte clădiri importante ale Sevilliei. Se poate ajunge cu autobuzele , 1, 3,6,30 însă noi am mers pe jos din centru.  Programul de vizitare este de luni până sâmbătă de la ora 10 la 20:30, iar duminica de la 10-17:00.  Este o placere să iei la pas un astfel de oraș deoarece la fiecare colț găsești detalii care să îți încânte privirea.  Intrarea este gratuită,  interiorul este din marmură iar tavanul este susținut de coloane.  Clădirea are trei nivele,  sunt expuse obiecte aparținând perioadei preistorice și până în evul mediu , o statuie reprezentându-l pe împăratul Traian . La etaj este sala unde se află tezaurul  Carambolo ce a aparținut stravechiului trib Tartessos( poporul băștinaș al peninsulei iberice).

Parcul Maria Luisa din Sevillia

Cel mai romantic parc dintre toate cele văzute. Situat lângă port,  este plantat cu palmieri,  portocali , ulmi și pini mediteranieni . Este un parc plin de verdeața pe alocuri sunt lacuri întretăiate de podețe.  Terenul a fost donat în anul 1893 de către ducesa Maria Luisa,  Fernanda de Bourbon,  după care a primit și denumirea,  parcul fiind amenajat în stil romantic. În parc viețuiesc și păsări precum: rațe sălbatice , porumbei,  papagali,  lebede și păuni.  Parcul este o capodoperă apreciată de turiștii din întreaga lume ! Vita de vie îmbracă frumos băncile creând un spațiu umbrit, răcoros și romantic.

Parc romantic Sevillia
Amenajat în stil romantic

Pizza del Torro din Sevillia

Arena unde au loc spectacolele de corida , o arena imensă care își așteaptă spectatorii,  și nu sunt putini deoarece în fiecare primăvară și toamnă tribunele sunt pline cu toate ca un bilet la soare costa 50 euro iar la umbră 100 euro. Pentru a putea vizita arena biletul costă 8 euro,  în interior puteți vedea grajdurile în care sunt ținuți taurii,   camerele în care toreadorii se pregătesc înainte de luptă,  picturi cu toreadori celebrii,  costume, unelte folosite în lupta cu taurii și nu în ultimul rând arena care este colosală adăpostind 12.000 de spectatori.

Catedrala din Sevillia

Este a treia biserică a creștinătății ca dimensiune după Sf Petru din Vatican și San Paul din Londra . Cel mai impresionant punct al vizitei catedralei este Capela Principală unde vedem strălucirea celor 2,5 tone de aur din altarul gotic.  A fost nevoie de 35 de ani pentru finalizarea altarului cu aurul adus din Mexic si Peru . Cel mai fotografiat loc este mormântul lui Cristofor Columb. Monumentul reprezintă patru regi catolici care poartă pe umeri sicriul amiralului ce a adus atâtea bogății, din Lumea Noua. Tarife vizita catedrală 8 euro adulți,  studenții sub 26 ani și pensionarii 3 euro , copii sub 16 ani și rezidenții Sevilliei gratuit .

Torre de Oro din Sevillia

A fost construit de către arabi,  pentru a servi ca post de observație. În prezent găzduiește un muzeu maritim ce conține desene și gravuri despre Sevillia în epoca ei de aur. 

Flamenco în Sevillia

În Triana un vechi și pitoresc cartier al Sevilliei s-a născut flamenco,  un dans senzual care combină acordurile maure cu nervozitatea dansurilor țigănești.  Sunt multe scoli de flamenco în Sevillia, mai dese în cartierul Triana.  Acesta este renumit pentru numeroasele cluburi și baruri vizitate pentru oferta lor de divertisment nocturn. Sevillia este inima Spaniei , flamenco este dansul specific zonei , coridele erau în vogă , tapasul specialitatea spaniolă renumită s-a născut tot în Sevillia unde există sute de restaurante care îl servesc clienților.  În Sevilia este plin de artiști care fac show în stradă pentru a-i încânta pe turiști.  Ne-am costumat și noi în dansatori pentru o ședință foto contra cost , 1 euro de persoană.

Flamenco în Sevillia

     Suveniruri găsim la fiecare pas sunt puțin mai scumpe decât în alte orașe europene , noi cumpărăm de peste tot un suvenir simbolic , specific locului pentru a-l adăuga colecției de acasă .  Predomină statuetele cu dansatoarele de flamenco și tauri .

Târg de Crăciun

Planificandu -ne concediul în preajma sărbătorilor de iarnă am avut bucuria de a vedea orașul împodobit.  Este cel mai împodobit oraș cu instalații imense pe fiecare stradă,  pozele nu reflectă frumusețea,  luminozitatea,  reală, un târg deosebit de frumos însă o lipsă totală a spiritului Crăciunului.  Fiind atât de cald 13 grade seara și 20 în timpul zilei ne-am simțit ca într-o perioadă de primăvară nicidecum iarna de aceea contrastează orașul decorat de crăciun cu clima incredibil de caldă. Am uitat complet că se apropie Crăciunul.

       În încheiere vreau sa subliniez încă odată ca un oraș mai încărcat de istorie,  cu clădiri medievale impunătoare la fiecare pas nu am văzut .  Atrage prin patrimoniul monumental cultural și artistic prin clima caldă , veselia cu care te întâmpină localnicii , vibeul pozitiv , romantismul care se reflectă din nenumăratele felinare,  clădiri,  calestile cu cai,  străzile foarte largi, verdeața toate acestea creează un loc minunat care te face să te muți acolo dacă ai avea posibilitatea.  Este vizitat în orice perioadă a anului datorită climei , atât de mulți turiști nu am văzut nicăieri în lume cum am văzut în aceste două zile . Din păcate am avut cazare doar doua zile , ne-am cazat la Pension Nuevo Pino central preturile sunt foarte bune dacă rezervați din timp , cu doua luni înainte.  Rezervarea am făcut-o bineînțeles de pe https://www.booking.com/s/27_8/roscaa73 , dacă intrați pe acest link și va rezervați cazare în orice parte a lumii,  sau a țării veți avea instant 10% reducere din prețul afișat. Orice leuț contează așa că dacă de obicei rezervați de pe Booking intrați pe link-ul de mai sus și veți beneficia de reducere . 

Preturile la mâncare sunt la fel ca în orice alt oraș mega vizitat , la un restaurant select pornesc de la 12 euro de persoană iar dacă doriți pizza , paste , hamburger sau shaorma preturile sunt de la 5 până la 8 euro porția.  

A fost o experiență de neuitat , am vizitat tot ce am putut , ne-au mai rămas locuri în care nu am reușit sa ajungem,  ne declarăm îndrăgostiți de Sevillia .

pasionat

Suntem doi tineri căsătoriți pasionați de călătorii, iubim să călătorim și să cunoaștem locuri noi, tradiții și oameni din toate colțurile lumii. Am creat acest site din dorința de a împărtăși din experiențele noastre minunate și pentru a vă inspira în alegerea destinațiilor de vacanță.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *